Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το νέο νοσοκομείο των Κυθήρων

Ένα όραμα επιφανών πολιτών, διαπρεπών επιστημόνων, πνευματικών ανθρώπων, ιατρών και όλου του Κυθηραϊκού λαού γίνεται πραγματικότητα. Έφτασε η μέρα του Αγιασμού.

Το Τριφύλλειο Νοσοκομείο θεμελιώθηκε πρώτη φορά από το Τριφύλλειο Ίδρυμα πριν περίπου 60 χρόνια. Μια πρωτοβουλία πρωτοποριακή για τα δεδομένα εκείνης της εποχής που οικονομικά, πολιτιστικά και για το νησί αλλά και για όλη την χώρα η θεμελίωση του ήταν φαινόμενο. Στηρίχθηκε και προσφέρει στον Κυθηραϊκό λαό το αγαθό της υγείας μέχρι σήμερα ανελλιπώς. Πριν λίγα χρόνια θεμελιώθηκε το Νέο Νοσοκομείο σε χώρο 14 στρεμμάτων που δώρισε η Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδώρου. Το υιοθέτησε ο τότε υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλος και το στήριξε θερμά η Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δήμαρχο τον κ. Κουκούλη. Επίσης το Τριφύλλειο Νοσοκομείο και η κινητήριος δύναμη του Τριφυλλείου Ίδρύματος συνέδραμαν γενναία στην μεγάλη αυτή προσπάθεια καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος που ήταν παρών, η τοπική εκκλησία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ με τους ιερείς και φυσικά ο Κυθηραϊκός λαός. Στη θεμελίωση τότε παρίσταντο εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που έκανε την θεμελίωση, παρόντες ήταν βουλευτές, ο Δήμαρχος κ. Κουκούλης , το Δημοτικό Συμβούλιο, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. η Έπαρχος, εκπρόσωποι Πολιτικών, Στρατιωτικών και Λιμενικών φορέων του νησιού, ο Διοικητής του Τριφυλλείου Γενικού Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος, Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί, πλήθος κόσμου και φυσικά προΐστατο ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ευλόγησε την τελετή.
Και φτάνουμε σήμερα εν έτη 2014 και σε λίγες ημέρες θα γίνει ο Αγιασμός του Νέου Νοσοκομείου. Ένα Νοσοκομείο με προδιαγραφές που μαζί με το έμψυχο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό θα συνεχίσει να προσφέρει το αγαθό της υγείας στο λαό των Κυθήρων. Το έργο αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια. Το νησί των Κυθήρων πλέον διαθέτει ένα κτιριακό συγκρότημα που η παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατρικής θα γίνεται σε συνθήκες αξιοπρέπειας και σεβασμού σ’ αυτόν που την έχει ανάγκη. Αξίζει να τονίσουμε ότι όσοι δούλεψαν γι’ αυτό τον στόχο που σήμερα επιτεύχθηκε μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα μας, πρόσφεραν στον Κυθηραϊκό λαό αυτό που είναι ναι μεν αυτονόητο αλλά θέλει πολύ δουλειά για να πετύχει.

Ρεπορτάζ: Τάκης Πολίτης
πηγή: Adelin fm