Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΚΥΘΗΡΟΥΠΟΛΗ



Η πρόταση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, προς τα μεγάλα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά, να συνεορτάσουν και να οργανώσουν από κοινού, την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή.       Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυθηρίων Αλίμου, δέχθηκε με χαρά την πρόταση και σαν φιλόξενος οικοδεσπότης, εργάσθηκε φιλότιμα, ώστε η εκδήλωση να έχει επιτυχία.
Έτσι την Κυριακή 22/1/12 το πρωί, έγινε στον Περικαλλή Ναό της Μυρτιδιωτίσσης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Από νωρίς τα 200 καθίσματα του Ναού είχαν καταληφθεί και πολλοί που καθυστέρησαν έμειναν όρθιοι.
Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν, εκτός των Προέδρων και των Δ.Σ. των Σωματείων και ο βουλευτής κ. Καρύδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης, το μέλος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ορφανός και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θ.Κουκούλης με τον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Μιχ. Πρωτοψάλτη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στη μεγάλη αίθουσα κάτω από τον Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ευλόγησε την Πίττα και απηύθυνε ευχές.
Την Πίττα έκοψε ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α. κ. Καρύδης, ο οποίος μοίρασε τα κομμάτια στους επισήμους και απηύθυνε ευχές. Επίσης ευχές απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Γ.Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Ν.Πετρόχειλος, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητος κ. Β.Κυπριώτης και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλίμου κ. Ι. Βάρδας.
Εκτός από την Πίττα προσφέρθηκαν σε όλους ξεροτήγανα και καφές με βουτήματα.
Το μεσημέρι ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυθηρίων Αλίμου οργάνωσε συνεστίαση με τραγούδι και χορό σε ταβέρνα της περιοχής με εξαιρετική επιτυχία.

Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος