Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, Παναγιώτης Μελάς


 Καταψήφισα το Μνημόνιο για το καλό του Ελληνικού Λαού
Η Ελλάδα διέρχεται σήμερα τη χειρότερη οικονομική περίοδο από τη δεκαετία του ΄50. Η μεσαία οικονομική τάξη, που είναι το στήριγμα και της Οικονομίας και της Κοινωνίας, έχει καταπιεστεί, έχει εξοντωθεί. Η νεολαία μας, κυρίως λόγω της ανεργίας που την πλήττει, δεν βλέπει ελπίδα και προοπτική.
Δεν έπρεπε η Ελλάδα να φτάσει σε αυτό το απαράδεκτο σημείο.
Πριν δέκα χρόνια, είχα τονίσει, από το Βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού:«Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά. Τα δανεικά επιστρέφονται με τόκους και φέρνουν πρόσκαιρα χαμόγελα και μετά δάκρυα». Δυστυχώς, τα δάκρυα του Ελληνικού Λαού ήρθαν και είναι πολλά και πικρά.
Και ο καθένας διερωτάται:«Κανείς Υπουργός Οικονομικών, που -ως αρμόδιος- γνώριζε σε βάθος την κατάσταση της Οικονομίας, δεν μπορούσε να προβλέψει ότι, σε μερικά χρόνια, θα φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού;».
Όλοι το γνώριζαν, αλλά όλοι αδιαφόρησαν. Αφυπνίστηκαν μόνο, όταν η Ελλάδα, όχι απλώς έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά άρχισε να κατρακυλά στον γκρεμό.
Στην Ιατρική λέμε «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν». Δυστυχώς όμως, ούτε το «προλαμβάνειν» εφαρμόστηκε, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν, σύμφωνα με τα Μνημόνια, ήταν και είναι η χειρότερη θεραπεία για τη χώρα μας.
Το κόψιμο μισθών και συντάξεων και η επιβολή εξοντωτικών φόρων και δυσβάστακτων χαρατσιών, είναι η ευκολότερη λύση, αλλά και η χειρότερη για τη μικρομεσαία οικονομικά τάξη, η οποία έχει ισοπεδωθεί.
Είπα ΟΧΙ και στο δεύτερο Μνημόνιο, διότι, όπως τόνισα και κατά την ομιλία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., θα το ψήφιζα, αν η εφαρμογή του είχε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, 1-2 χρόνια και, στο διάστημα αυτό, θα βρίσκαμε άλλες πηγές εξεύρεσης χρημάτων, τις οποίες, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει. Και τέτοιες  πηγές είναι: η φορολόγηση των μαύρων χρημάτων στην Ελβετία, η φορολόγηση των μεγαλοφοροφυγάδων, ο περιορισμός της αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος, η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας κλπ.
Επειδή λοιπόν, αποφάσισαν να ρίξουν όλα τα βάρη στη μικρομεσαία οικονομικά τάξη, γι΄ αυτό, συνειδητά, καταψήφισα το Μνημόνιο, βάζοντας πάνω από κόμματα, τον Ελληνικό Λαό. Τη Ν.Δ. την έχω υπηρετήσει ως Βουλευτής 17 χρόνια, με συνέπεια, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Άλλοι έχουν προκαλέσει στο παρελθόν προβλήματα στη Ν.Δ. Μάλιστα, αυτός που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν το πιο έντονο πρόβλημα, μας έκλεισε την πόρτα, αφού άλλαξε την αρχική πορεία του κόμματος και συστρατεύτηκε με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων. 
Έτσι, μαζί με άλλους συναδέλφους μου Βουλευτές, που καταψήφισαν το Μνημόνιο, ενταχθήκαμε στο κίνημα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», με τον Πάνο Καμμένο, σε μια αντιμνημονιακή δυναμική προσπάθεια, με βασικό μας στόχο:
Να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της περηφάνια και αξιοπρέπεια, για  να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του Ελληνικού λαού και να εμπνεύσουμε  ελπίδα και αισιοδοξία στα παιδιά μας, μέσα σε μια Ευρώπη της συνεργασίας, της ισονομίας και της αλληλεγγύης των Κρατών-Μελών της.