Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ντάκος Από Τα Κύθηρα

Κι ενώ τον καλό τον ντάκο τον έχουμε συνηθίσει κρητικό, αυτός εδώ μας τη βγαίνει από τα λίγο βορεινότερα.  Η “Αstarti” ζυμώνει το παξιμάδι της με κρίθινο βιολογικό αλεύρι αλεσμένο στον πετρόμυλο και το νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι από τα βράχια των Κυθήρων. Στη γεύση του κρατά το άρωμα του ήλιου και η τραγανή υφή του παραμένει στιβαρή χωρίς να “παπαριάζει”, αντίθετα η υγρασία μιας ντομάτας αναδεικνύει καλύτερα το έντονα κριθαρένιο άρωμά του.

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738


πηγή: pirouni.gr