Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Φωτιά ξέσπασε στα Φριλιγκιάνικα Κυθήρων, 3/7/2016

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 3/7, στον οικισμό των Φριλιγκιανίκων Κυθήρων, κοντά στη διασταύρωση και με τα Μητάτα. Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του Δήμου Κυθήρων ήταν άμεση, ωστόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η έλευση στην περιοχή 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου canadair, που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού
Η συμμετοχή των πυροσβετικών αεροσκαφών εκτός από τη σημαντική κατασβεστική τους δύναμη λειτούργησε ευεργετικά και στην μη επιβάρυνση του δικτύου ύδρευσης του νησιού, που λόγω λειψυδρίας ήδη έχει αρκετά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες.
Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη καθώς απειλήθηκαν σπίτια.
Στα Κύθηρα  έφθασαν με το τοπικό πλοίο ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' από τη Νεάπολη Βοιών, επιπλέον 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Δήλωση Δημάρχου Κυθήρων
«Χάρη στην άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων και των εθελοντών κατασβέστηκε ή φωτιά στα Φριλιγκιάνικα με τη συνδρομή και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών. Ευτυχώς αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Ευχαριστώ πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπέρο το προσωπικό του ΠΣ και της ΕΛΑΣ τους εθελοντές και τους κατοίκους.»

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm