Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Καλαμάτα: Τακτικά δρομολόγια της ΛΑΝΕ για Κύθηρα και Κρήτη

Απέπλευσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, από το λιμάνι της Καλαμάτας για τα Κύθηρα και την Κρήτη, το πλοίο της ΛΑΝΕ, «Βιτσέντζος Κορνάρος» που ξεκίνησε τα τακτικά του δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή, για φέτος το καλοκαίρι.
Στην Καλαμάτα αποβιβάστηκαν 87 ταξιδιώτες και 18 οχήματα, ενώ επιβιβάστηκαν για Κύθηρα και κυρίως για Κρήτη περίπου 80 άτομα και 20 οχήματα.
Το δρομολόγιο θα είναι σε εξέλιξη κάθε εβδομάδα μέχρι και τις 12 Σεπτέμβρη, το πλοίο θα αποπλέει από την Καλαμάτα στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα κάθε Σαββάτου προς Κυριακή, θα φτάνει στα Κύθηρα στις 5:40 το πρωί, ενώ στο Καστέλι Κισσάμου-Χανίων της Κρήτης θα φτάνει στις 9:50 το πρωί της Κυριακής.
Αντίστροφα, κάθε Σάββατο στις 2:00 μετά το μεσημέρι το πλοίο της ΛΑΝΕ θα ξεκινάει από το Καστέλι, στις 6:00 το απόγευμα θα φτάνει στα Κύθηρα και περίπου στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα φτάνει στην Καλαμάτα.
Κάθε Τετάρτη ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα κάνει το δρομολόγιο Καστέλι, Αντικύθηρα, Κύθηρα, Γύθειο, με απόπλου από Καστέλι στις 7:30 το πρωί και κατάπλου στο Γύθειο στις τρεις μετά το μεσημέρι. Ακολούθως το πλοίο θα επιστέφει στο Καστέλι, με απόπλου από Γύθειο στις 3:45 μετά το μεσημέρι και κατάπλου στην Κρήτη στις 11:00 το βράδυ.

πηγή: ert.gr