Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Γαϊτανάκι και καντρίλιες στη Χώρα Κυθήρων, 21/2/2015

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στη Χώρα Κυθήρων αναβίωσε το έθιμο με το αποκριάτικο Γαϊτανάκι!! Το αστείρευτο κέφι η χαρά και ο καλός καιρός έκαναν τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Εξαιρετικοί οι χορευτές που με τη συνοδεία βιολιού, αρμόνιου, μπουζουκιού και κιθάρας, χορέψανε καντρίλιες έναν παραδοσιακό χορό που απογείωσε το κέφι. Οι απίθανες φιγούρες παρέσυραν όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα μοναδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κ. Βασίλης Χάρος και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης αφού καλωσόρισε τον κόσμο ευχήθηκε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και όλους όσους πρόσφεραν σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση. Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους της Χώρας που με την υποστήριξη των επαγγελματιών διοργάνωσαν μια πολύ πετυχημένη γιορτή. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε τον πλούσιο μπουφέ με εξαιρετικά εδέσματα προσφορά των επαγγελματιών και από νοικοκυρές της Χώρας. Τα Κύθηρα είναι γνωστά στον κόσμο όχι μόνο για την ιστορία τους και τις ομορφιές τους αλλά και για την κουλτούρα και την παράδοση και πρέπει να είναι τόπος προορισμού για τους επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι. Το πρόβλημα σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί ανασφάλεια και στερεί την ευκαιρία σε Κυθήριους αλλά και σε ξένους να επισκεφτούν το νησί και να περάσουν αξέχαστα μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο σταθμός του Radio Adelin προβάλει τα δρώμενα που έχουν να κάνουν με την παράδοση από κάθε γωνιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας στην προβολή του νησιού μέσω fm και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Το βίντεο από την εκδήλωση, που θα προβληθεί εντός λίγων ωρών δυστυχώς σταματά απότομα από ένα έκτακτο γεγονός. Η πυρκαγιά στις Αλεξανδράδες μας ανάγκασε να βρεθούμε στον τόπο της φωτιάς.. Και του χρόνου με υγεία!! Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κυθήριους και σε όλο τον κόσμο

πηγή: Adelin fm