Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» του Radio Adelin fm 107,3 Κύθηρα (31/1/2013), Αφιέρωμα «ΙΜΙΑ ΔΕ ΞΕΧΝΩ»

Ο αδελφός του ήρωα υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, Νικόλαος Βλαχάκος μιλά στην πρωινή εκπομπή
πηγή: Adelin fm

Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» του Radio Adelin fm 107,3 Κύθηρα (31/1/2013)


Ο αντιδήμαρχος Κυθήρων Μιχάλης Πρωτοψάλτης μιλά στην εκπομπή για τους
μεταφορείς αυτοκινητιστές του νησιού

πηγή: Adelin fm

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Εκδρομή από το Τουριστικό Γραφείο Dodoni Travel


Επίσκεψη στην περιοδική έκθεση για το Μηχανισμό και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Γεύμα και γλέντι στη Νέα Μάκρη.
Επίσκεψη στο Φράγμα του Μαραθώνα και απογευματινό καφέ.
Συμμετοχή 12 ευρώ / άτομο, πληροφορίες τηλ. 2104123469

Απίστευτη Ελληνική κατασκευή Diesel μοτοσυκλέτας!!!!!!!

Από Βαλέριο Καλοκαιρινό

Ο δήμαρχος βρήκε λύσεις

Από την εκπομπή "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ", Μυλοπόταμος

πηγή: Adelin fm

Δελτίο Τύπου Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας, 31/01/2013


Δικαίως διαμαρτύρονται οι μεταφορείς των Κυθήρων

Δύο σημαντικότατες δηλώσεις που απευθύνονται στην Περιφέρεια, στον Δήμο και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κατέθεσαν χθες 30/1 δέκα μεταφορείς του νησιού, ανακοινώνοντας διακοπή της μεταφοράς μαθητών από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου εφόσον δεν λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Το πρώτο αίτημα, που απευθύνεται προς τον Δήμο Κυθήρων, αφορά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί το καθεστώς κάτω από το οποίο αυτή τη στιγμή εκτελούνται οι μεταφορές μαθητών, αφήνοντας τους μεταφορείς ουσιαστικά ακάλυπτους απέναντι κάθε νομικής και ασφαλιστικής ευθύνης. Όπως αναφέρει η διαμαρτυρία, «βάσει ποιας σύμβασης, με ποιόν ανάδοχο φορέα και με ποια ημερήσια αποζημίωση» υποτίθεται πως εκτελούνται οι μεταφορές;

Το δεύτερο και κρισιμότερο ίσως αίτημα απευθύνεται στην Περιφέρεια, απαιτώντας «την άμεση αποπληρωμή οφειλόμενων ποσών για τις μεταφορές μαθητών από τη σχολική χρονιά 2011-2012». Πράγματι, το κατά πολύ μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων για τη μεταφορά μαθητών κατά τους μήνες Ιανουάριο-Απρίλιο 2012 δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι μεταφορείς κλήθηκαν να υπογράψουν νέα τιμολόγια μειωμένα κατά 16%, με αντάλλαγμα την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης. Οι μεταφορείς δέχθηκαν το ουσιαστικά αναγκαστικό αυτό παζάρι, το αποτέλεσμα όμως ήταν, σύμφωνα με τη διαμαρτυρία, να εισπράξουν κάποιοι από αυτούς – όχι όλοι – το ένα τέταρτο περίπου των μειωμένων οφειλών. Το θλιβερό στην υπόθεση είναι πως σύμφωνα με βεβαιωμένες πληροφορίες, τα χρήματα για την πληρωμή των οφειλών προς τους μεταφορείς των Κυθήρων υπάρχουν, η εξόφληση όμως καθυστερείται εσκεμμένα από υπαλλήλους της Περιφέρειας που προωθούν έτσι τα συντεχνιακά του δήθεν συμφέροντα.

Υπήρξε μια εποχή στα Κύθηρα κατά την οποία θα μπορούσε κανείς δικαιολογημένα να ισχυρισθεί ότι τα έξοδα που έκανε ο Δήμος για τη μεταφορά των μαθητών ήσαν όντως υπερβολικά. Όμως, όπως πολλά άλλα πράγματα στη χώρα μας, ο καιρός αυτός έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι σημερινές (για την άκριβεια, περσινές) οφειλές της Περιφέρειας προς τους μεταφορείς δεν αντιστοιχούν πια με υπερβολικά κέρδη – αντιθέτως, για κάποιους τουλάχιστον είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης. Κατά τη γνώμη μας, με τις παρούσες συνθήκες η κίνηση των μεταφορέων είναι απολύτως δικαιολογημένη. Αν θέλουμε να συνεχίσει η μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία, βασική προϋπόθεση της εκπαίδευσης σε ένα νησί με μεγάλο εμβαδόν και διάσπαρτο πληθυσμό, Περιφέρεια και Δήμος οφείλουν να δώσουν άμεση λύση στα προβλήματα του κλάδου. 

Φ.Πατριανάκου «Η ακαταλληλότητα της Γέφυρας Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας»


Η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να συμμεριστεί τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της Γέφυρας του Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό σημείο χερσαίας πρόσβασης στη Νοτιοανατολική Λακωνία.
Πρόκειται πιθανόν για τη μοναδική περίπτωση, πανελλαδικά, εθνικού δικτύου, που να χωρίζει στα δύο ένα Νομό, μία γέφυρα πεπαλαιωμένη στατικά και προβληματική στη μεταφορική διέλευση.
Η Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για το σχεδιασμό νέας χάραξης εθνικής οδού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και για την πορεία εξέλιξης της μελέτης και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της νέας γέφυρας.
Δεδομένου δε ότι η υπάρχουσα μεταλλική Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο, απευθύνει την ερώτηση και προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την παροχή έγκρισης για τη συντήρηση και επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
Η εθνική οδός Σπάρτης – Μονεμβασιάς διέρχεται, στην περιοχή της Σκάλας, από τη Γέφυρα του Ευρώτα, η οποία αποτελεί και το μοναδικό σημείο χερσαίας προσπέλασης στη Νοτιοανατολική Λακωνία.
Πρόκειται για γέφυρα του 19ου αιώνα, όσον αφορά την κατασκευή των λίθινων βάθρων, και των μέσων του 20ου αιώνα, όσον αφορά τη μεταγενέστερη μεταλλική κατασκευή, η οποία έχει υποστεί σημαντικές και επικίνδυνες φθορές στο φορέα και τα βάθρα της, ενώ έχει εμφανίσει ρηγματώσεις στο μεσόβαθρο.
Συνεπώς, πέραν της δυσχέρειας που προκαλείται στη διέλευση των οχημάτων, λόγω του μικρού πλάτους της συγκεκριμένης γέφυρας που εμποδίζει την παράλληλη αντίθετη διέλευση φορτηγού και επιβατικού οχήματος, τίθεται και ζήτημα επικινδυνότητας, λόγω του περιορισμένου φορτίου που μπορεί να δεχτεί, εξαιτίας της παλαιότητας και των φθορών που έχει υποστεί.
Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση, πανελλαδικά, εθνικού δικτύου, που να χωρίζει στα δύο ένα Νομό μία γέφυρα πεπαλαιωμένη στατικά και προβληματική στη μεταφορική διέλευση.
Ήδη από το 2009 είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση της νέας Γέφυρας Ευρώτα στη Σκάλα (καθώς και της ασφαλτόστρωσης των παραευρώτιων δρόμων μεταξύ των δύο γεφυρών, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου) από πόρους του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Με τη με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΔΝΣΑΚ/45624/889/30-08-2011 απόφαση, η μεταλλική Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, ενώ με τη με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΔΝΣΑΚ/96974/1760/12-10-2011 απόφαση, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε επέμβαση επί της γέφυρας, χωρίς προηγούμενη έγκριση του τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επιβάλλεται να σημειωθεί ότι η εν λόγω γέφυρα :
- Αποτελεί το μοναδικό τρόπο σύνδεσης της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Λακωνίας με τον υπόλοιπο Νομό, αλλά και τον μοναδικό τρόπο πρόσβασης σε αυτήν. Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση επιδείνωσης των υφιστάμενων φθορών και ρηγματώσεων στη γέφυρα και συνακόλουθης αδυναμίας της να εξυπηρετήσει τη διέλευση των οχημάτων, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να αποκοπεί συγκοινωνιακά το νοτιοανατολικό μέρος του Νομού.
- Αποτελεί τη μοναδική χερσαία πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερα αυξημένης επισκεψιμότητας [Νεάπολη, Μονεμβασιά, Κύθηρα (μέσω Νεάπολης), Ελαφόνησος κλπ], η οποία εντείνεται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, από τη γέφυρα αυτή διέρχεται και μεγάλος αριθμός τουριστικών λεωφορείων.
- Επιπλέον αποτελεί τη μοναδική χερσαία πρόσβαση στα λιμάνια της Νεάπολης και της Μονεμβασιάς, τα οποία εξυπηρετούν σημαντικό αριθμό επιβατικών και φορτηγών πλοίων, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι στη Νεάπολη λειτουργεί και το ένα από τα δύο Τελωνεία της Λακωνίας.
- Είναι δέκτης διέλευσης μεγάλου αριθμού βαρέων φορτηγών οχημάτων, δεδομένου ότι εξασφαλίζει τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων αγροκτηνοτροφικών προϊόντων.
- Αποτελεί συχνότατα, λόγω της επικινδυνότητάς της, σημείο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, η δε λήψη των απαιτούμενων μέτρων για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλών μετακινήσεων στο σημείο αυτό, αποτελεί πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων του Νομού.
- Συγκαταλέγεται στα σημεία ενδιαφέροντος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, τα οποία προκαλούν και διάβρωση των παρόχθιων περιοχών.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1.- Έχει αντιληφθεί το Υπουργείο τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης του σημαντικού κινδύνου κατάρρευσης του εθνικού οδικού δικτύου Λακωνίας και εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και σε ποιες προτίθεται άμεσα να προβεί ;
2.- Υπάρχει σχεδιασμός νέας χάραξης εθνικής οδού στη συγκεκριμένη περιοχή και σε περίπτωση θετικής απάντησης, σε ποιο στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται ;
3.- Ποια είναι η πορεία εξέλιξης της μελέτης και κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα, αλλά και της συντήρησης και επισκευής της υφιστάμενης μεταλλικής γέφυρας ;
4.- Έχει εξασφαλιστεί συγκεκριμένη χρηματοδότηση για τα έργα αυτά και σε περίπτωση θετικής απάντησης, ποιο είναι το ύψος της και από πού προέρχεται ;
5.- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης και κατασκευής των έργων αυτών και ποιος ο σχεδιασμός υλοποίησής τους ;
6.- Έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αίτημα περί παροχής έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, προκειμένου να συντηρηθεί και επισκευαστεί η υφιστάμενη μεταλλική γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο ;

πηγή: lakoniapress.gr

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων: Κοπή της βασιλόπιτας, 30/1/2013


Σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, πραγματοποίησε γιορτινή εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ε/Γ - Ο/Γ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ της HELLENIC SEAWAYS στη 1 το μεσημέρι. Παρόντες εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Βουλευτές της Α' Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστας Κατσαφάδος(Ν.Δ.), κ. Παναγιώτης Μελάς(ΑΝ.ΕΛΛ.) και η κ. Μαρία Ρεπούση(ΔΗΜ.ΑΡ.), ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτευτές, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία και το καλοσώρισμα του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη και ακολούθησε η Ευλογία της Βασιλόπιτας από το Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κατόπιν κόπηκε η Βασιλόπιτα και μοιράστηκε στους παρευρισκομένους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική και με νόστιμα κεράσματα.
νόστιμα κεράσματα.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση, καθώς και δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στον ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6.
Το παρόν έδωσαν Κυθήριοι και Αντικυθήριοι (που κάποιοι διακρίνονται και στη φωτογραφία): κ. Μανώλης Στάθης, κ. Μανώλης Καλλίγερος, κ. Έλενα Μαγείρου, κ. Ιωάννης Γλυτσός, κ. Κώστας Μυλωνόπουλος, η δεσποινίδα Μαρία Πετροχείλου και ο Παναγιώτης Μπαχτής.
Όμορφη ζωντανή μουσική και τραγούδια πλαισίωσαν την εκδήλωση
Κυθηραϊκή παρουσία,(από δεξιά) ο κ. Μανώλης Στάθης, η κ. Έλενα Μαγείρου και ο Παναγιώτης Μπαχτής.
Το πλοίο που φιλοξένησε την εκδήλωση




Οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στον ΤΣΙΡΙΓΟ FM και τον Παναγιώτη Μπαχτή:

Κείμενο/Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου

πηγή: Tsirigo fm

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έγγραφο αυτοκινητιστών Κυθήρων προς το Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα σχολικά δρομολόγια





Υποβολή προτάσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας


Επιστολή της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης στον Στουρνάρα


Την αναθεώρηση φορολογικών ρυθμίσεων που αφορούν τους απόδημους ζητεί με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Συγκεκριμένα, ζητείται - μεταξύ άλλων - η προστασία των ομογενών έναντι του ενδεχομένου διπλής φορολόγησης αλλά και από τη γραφειοκρατία που συνοδεύει τη διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Ειδικότερα, στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σημειώνεται ότι «ιδιαίτερες ανησυχίες έχουν εκφρασθεί από ομογενείς για την υποχρεωτική ετήσια υποβολή δικαιολογητικών, όπως "Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας" ή "αντίγραφο της Φορολογικής Δήλωσης στο εξωτερικό" ή Βεβαίωση από μια, οποιαδήποτε, υπηρεσία του εξωτερικού για την πιστοποίηση της μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό. Και τούτο, διότι οι ρυθμίσεις αυτές πρόκειται να δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα στους ομογενείς, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αρμόδιες αρχές σε διάφορες χώρες δεν εκδίδουν τέτοιου είδους έγγραφα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολλοί ομογενείς.

Η διάταξη του νέου νομοσχεδίου που αναφέρει ότι, αν ο φορολογούμενος κατοικεί στην αλλοδαπή, υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης, είναι αλληλεγγύως με αυτόν, οι αντιπρόσωποι ή οι πράκτορές του στην Ελλάδα, δημιουργεί επιπρόσθετα πρακτικά προβλήματα στους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς οι έως τώρα αντιπρόσωποι / πράκτορές τους στην Ελλάδα ενδεχομένως να αρνούνται να τους εξυπηρετήσουν φοβούμενοι τις οποιεσδήποτε ευθύνες όσον αφορά στις οφειλές ομογενών που έως τώρα εκπροσωπούσαν.

Παράλληλα, έντονες ανησυχίες εκφράζονται για την προσπάθεια φορολόγησης των εισοδημάτων Ελλήνων του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται να επενδύουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η πατρίδα μας έχει άμεση ανάγκη τις επενδύσεις.

Οι διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 2238 επιφυλάσσουν κινδύνους διπλής φορολόγησης των ομογενών. Επιπλέον, η μετάθεση αρμοδιότητας από τη ΔΟΥ Μονίμων Κατοίκων Εξωτερικού στις τοπικές ΔΟΥ θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα και ταλαιπωρία στους ομογενείς, κυρίως σε εκείνους οι οποίοι, ενώ φορολογούνται στη χώρα που διαμένουν για το εισόδημά που αποκτούν εκεί, στην Ελλάδα δεν θα τους θεωρούν κατοίκους εξωτερικού, με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που είχαν μέχρι τώρα με την ιδιότητα αυτή.

Η απογοήτευση της ομογένειας είναι μεγάλη ακόμα και με τις προβλέψεις για κατάργηση της απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης για ακίνητο που αγοράζουν στην Ελλάδα με συνάλλαγμα από το εξωτερικό, το οποίο έχει ήδη φορολογηθεί στη χώρα όπου διαμένουν.

Κύριε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι θα επανεξετασθούν προγραμματιζόμενες μεταρρυθμίσεις με γνώμονα πάντα την ίση και δίκαιη μεταχείριση των Ελλήνων του εξωτερικού, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπ' όψιν την τεράστια διαχρονική προσφορά της ομογένειας προς τη μητέρα πατρίδα».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

πηγή: zougla.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Βράβευση μαθητών από το Κ.Ι.Π.Α.



Την Τετάρτη 30/1/13 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.), βράβευση των μαθητών με την καλύτερη βαθμολογία της Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα.

Από την εκπομπή "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ", Παλαιόχωρα

πηγή: Adelin fm

Πρόσκληση συνεδριάσης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, 30/1/2013


Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων: Πρόγραμμα εορτασμού Αγ.Χαραλάμπους (Ιερός Ναός Ποταμού Αντικυθήρων)


Ανακοινώνεται ότι φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ θα προεξάρχη των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στα Αντικύθηρα, ο οποίος ανακαινίσθη εκ θεμελίων προ διετίας και έκτοτε αποτελεί κόσμημα του Ποταμού, κεντρικού οικισμού της Νήσου. Όθεν, προσκαλούνται οι ευσεβείς Αντικυθήριοι και όσοι δύνανται να μεταβούν στο νησί, να πλαισιώσουν τις λατρευτικές αυτές συνάξεις που αποτελούν υψίστη ευκαιρία προσευχής και παρακλήσεως προς τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας μας.

Σάββατον, 9 Φεβρουαρίου 2013
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Ν. Αγίου Μύρωνος (απόδοσις της Δεσποτοθεομητορικής Εορτής της Υπαπαντής του Χριστού).

17:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.


Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
07:00 Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας – καιρού επιτρέποντος – θα λάβει χώρα δια πρώτην φοράν Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους εντός του οικισμού του Ποταμού προς ευλογίαν και αγιασμόν οίκων και πιστών, ενώ θα τελεστεί Δέησις εις τον Λιμένα της Νήσου υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των Απανταχού Γης διαβιούντων Αντικυθηρίων.

17:00 Μεθέορτος Εσπερινός εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού.

Εις τας ανωτέρω λατρευτικάς εκδηλώσεις θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Κυψέλης Αθηνών κ. Δημήτριος Μηλιώτη.

Εκ της Ιεράς Μητρόπολης


Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 28-1-2013


Κινηματογραφική Λέσχη Κυθήρων: κοπή της βασιλόπιτας στις 2/2/2013


Η Κινηματογραφική Λέσχη Κυθήρων συμπληρώνει φέτος τα 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.
Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε και να γιορτάσετε μαζί μας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου όπου θα γίνει η κοπή της πίτας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ταινία έκπληξη.

Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Κυθήρων

Εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, 30/1/2013 από την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Ι Σ

Στίς 30 Ἰανουαρίου  2013, ἡμέρα Τετάρτη, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ καί ὥρα 6.30 μ.μ., θά πραγματοποιηθῇ διάλεξις στήν αἴθουσα τοῦ Κυθηραϊκοῦ Συνδέσμου Χώρας - Κυθήρων, μέ ὁμιλητή τόν Πρωτοπρεσβύτερο Καθηγητή τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

π. Κ ω ν / ν ο ν     Κ α ρ α ϊ σ α ρ ί δ η ν
μέ θέμα
«Οἱ τρεῖς Ἱεράρχες Ἐκκλησιαστικοί Πατέρες καί κοινωνικοί ἐργάτες» 

          Μετά τήν ἐπίκαιρη αὐτή ὁμιλία θά γίνῃ ἡ τελετή κοπῆς τῆς Ἁγιοβασιλόπιττας πρός τιμήν τῶν ἐκπαιδευτικῶν τῆς νήσου μας.       

Προσκαλοῦνται οἱ Τοπικές Ἀρχές,  οἱ κκ. ἐκπαιδευτικοί ὅλων τῶν βαθμίδων, ἐν ἐνεργείᾳ καί μή, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί οἱ συμπολίτες μας  στήν γιορτινή αὐτή ἐκδήλωσι.

Μέ εὐχές καί ἀγάπη.
Ο
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ετήσια γενική συνέλευση


ΈΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ
«Ο ΆΓΙΟΣ ΜΎΡΩΝ»
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 99-101
185.32 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/
FAX 210.4120596
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων πραγματοποίησε σε μια ιδιαίτερη θερμή ατμόσφαιρα παρά τον λιτό της χαρακτήρα, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στον Πειραιά. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Αντώνιος Λιγοψυχάκης από τα Αντικύθηρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιωάννης Γλυτσός αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στους οποίους έδωσε τις καθιερωμένες ευχές έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του συλλόγου κατά το 2012. Έκανε αναφορά για την παρουσία και τις παρεμβάσεις στις οποίες έκανε ο σύλλογος καθώς και τις κοινωνικές εκδηλώσεις, στη συνέχεια απένειμε τα βραβεία μετά χρηματικών επάθλων στους επιτυχόντες μαθητές για την είσοδο τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και προέβη στο κόψιμο της πίτας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη.





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Βουλευτές της Α Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος από Ν.Δ., Θεόδωρος Δρίτσας από ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Μελάς από ΑΝ.ΕΛ, ο Αντιπερειφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Σπύρος Σπυρίδων, η δημοτική σύμβουλος Πειραιά κα Ζωή Ρούσου, ο δημοτικός σύμβουλος Αντικυθήρων κ.Σταμάτης Αλοίζος, ο πρώην υπουργός κ. Θεόδωρος Κατσανέβας, ο πρώην έπαρχος Κυθήρων κ. Περικλής Τζάννες, ο πρόεδρος της Κυθηραικής Αδελφότητας κ. Βρεττός Κυπριώτης, ο καπετάν Βασίλης Λεονταράκης, ο καπετάν Φώτης Καλαθάς, ο κ. Ιωάννης Σωτήρχος .

Το Δ.Σ της Ενώσεως αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλο το παρευρισκόμενο σώμα των μελών και φίλων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΛΥΤΣΟΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΕΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ



ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού διατίθεται στους συλλόγους, Δημόσιες Υπηρεσίες, οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μιχαήλ Π.Παναγιώτου» διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την παραχώρηση της αίθουσας για σκοπούς, που έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους, τη φιλοσοφία και τους σκοπούς του Ιδρύματος. Η διάθεση της αίθουσας γίνεται έναντι ενός συμβολικού τιμήματος που αποσκοπεί στην κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων - δαπανών. Οι ενδιαφερόμενοι (φορείς, φυσικά πρόσωπα κ.λπ.) πρέπει να αναφέρουν το σκοπό, τη διάρκεια και την ημερομηνία της εκδήλωσης.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να σέβονται στο σύνολό τους τον παρόντα κανονισμό και θα φέρουν την ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών σε περίπτωση φθοράς. Η μη τήρηση εκ μέρους τρίτων του κανονισμού λειτουργίας δίνει το δικαίωμα στα μέλη του συμβουλίου του ιδρύματος να μη διαθέτει πλέον την αίθουσα στους συγκεκριμένους φορείς, υπηρεσίες κλπ. στο μέλλον.
ΤΙΜΗΜΑ
Η διάθεση του χώρου γίνεται έναντι ενός συμβολικού ποσού για την κάλυψη των απαραίτητων λειτουργικών δαπανών.Το ποσό καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος εντός 2 εργάσιμων ημερών. Η αίθουσα διαθέτει κλιματισμό, μικροφωνική και συσκευή παρουσίασης (projector) καθώς και σύστημα συναγερμού για πάσα ενδιαφερόμενο, η χρήση των οποίων θα επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση η οποία διαμορφώνεται παρακάτω.
* Κόστος:

ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΚΟΠΟΣ
7 ημέρες *
100€
14 ημέρες *
200€
*κάθε επιπλέον ημέρα
+15€
1 ημέρα
40€
Μηνιαία ενοικίαση ( 2-3 φορές τη βδομάδα)
40€
Μηνιαία ενοικίαση ( 1 ημέρα τη βδομάδα)
30€
Επιπλέον χρεώσεις

Χρήση μικροφωνικής - ανα ημέρα
20€
Χρήση ηχοσυστήματος (ηχεία -cd player) - μηνιαίως
5€
Χρήση συσκευής παρουσίασης - Projector - ανα ημέρα
40€
Χρήση κλιματισμού - ανα ημέρα
20€
Χρήση συναγερμού - ανα ημέρα '-----
50€
*Οι νέες τιμές θα ισχύουν από 1η  Δεκεμβρίου 2012

Το Διοικητικό Συµβούλιο του Ιδρύµατος «Μιχαήλ Π.Παναγιώτου»

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν.Μελά σχετικά με το Νοσοκομείο "Αττικόν"


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-01-2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας, μαζί με κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής του Ιλίου και με την Επικεφαλής Συντονίστρια της Δράσης κα Μίκα Παππά-Σέβου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 25/01/2013 το Νοσοκομείο «Αττικόν».
Είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ηλία Λαμπίρη, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των Εργαζομένων κ.κ. Ι. Παλαγιανάκο και Μιχάλη Ρίζο, καθώς και με τις Προϊσταμένες του Παθολογικού και Υπευθύνους άλλων Τομέων.
Συζήτησαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, και τα οποία έχουν σχέση με την μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και άλλου προσωπικού.
Λόγω των ελλείψεων αυτών, από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα 6-7.
Εκατό κλίνες δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα, το Νοσοκομείο να είναι γεμάτο ράντζα, πράγμα που αποβαίνει πολλές φορές εις βάρος της υγείας των ασθενών.
Επίσης, συζήτησαν την έλλειψη αναλώσιμου υλικού, καθώς και το ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν καιρό για την υπερωριακή απασχόληση τους.
Ο κ. Μελάς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ένα Νοσοκομείο όπως το «Αττικόν» να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και ότι θα φροντίσει να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του, για το καλό των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων.

Δελτίο τύπου LANE SEA LINES,28-1-2013


Το τελευταίο αντίο στο συμπατριώτη μας Ανδρέα Καλλίγερο


Το Σάββατο 26/1/2013 κατέληξε ο συμπατριώτης μας Ανδρέας Καλλίγερος, ο οποίος νοσηλευόταν αρκετούς μήνες (μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στις 29 Μαΐου 2012), με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΝΑΝΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 28/1/2013 στις 3 το μεσημέρι, στο Ι.Ν. Σωτήρος Χριστού στο Κάτω Λιβάδι Κυθήρων.
Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Πηγή: Tsirigo fm
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χαλαζόπτωση στα Κύθηρα


Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν χτές νωρίς το απόγευμα τα Κύθηρα. Έντονη βροχή και χαλάζι, σε μέγεθος στραγαλιού,  που σε πολλά σημεία του νησιού προκάλεσε και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε τουλάχιστον μισή ώρα με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι, σαν να είχε χιονίσει, ενώ προκάλεσε και μικροζημιές σε οικίες.




φωτογραφίες:PHOTO CERIGO ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ τηλ. 2736031226 & 6944699629 email valerios@otenet.gr